שיקום פסיפס בסנפלינג

שיקום פסיפס בסנפלינג: איך יודעים שהגיעה העת לשפץ את קירות המעטפת?
החיפוי הנו שכבת הגמר של המבנה, והוא משמש להגנה מפני חדירת מים ורטיבויות, בידוד תרמי מפני חום וקור, והקניית חזות אסתטית לאורך זמן.

בקטגוריית החיפויים הרכים נמנים הצבע, ציפויי המרקם והשליכט הצבעוני, וקבוצת החיפויים הקשיחים כוללת סוגים שונים של אריחים ואבנים, החל מאריחי קרמיקה ואבן טבעית, ועד ללבני שמוט, לבני חול-סיד ואריחי פסיפס מקרמיקה או זכוכית. חיפוי הפסיפס היה בעבר אחד מהחיפויים הפופולריים ביותר בישראל, עד שבשנים האחרונות החלו להבין שלא זו בלבד שהוא אינו מונע את חדירת הרטיבות מבעד למערכת החיפוי, אלא שבנוסף לכך הוא גם מוביל לבלאי מואץ של הקירות.

התופעה עשויה להתבטא בחדירת רטיבות אל קירות הפנים של הבית, התפוררות הטיח, דהיית הגוון לאורך זמן, ועד לעובש, פטריות ונשירת גושי פסיפס.

איך קורה שחיפויי הפסיפס נשחקים באופן מואץ?
בעבר סברו שחיפויי הפסיפס יוכלו לתפקד כשכבת איטום ויהיו בעלי אותה העמידות המאפיינת את האריחים הסטנדרטים.

מקור הטעות אינו טמון בהרכב החומרים של הפסיפס עצמו, אלא נובע מריבוי המרווחים שבין האריחים ושחיקת הרובה במרוצת השנים.

התפוררות הרובה מובילה לכך שבמשך הזמן נוצרים מרווחים המשמשים כ”מדפי איסוף” עבור מי הגשמים, ומשלב זה מתחילות כל הרעות החולות והפורענויות למיניהן. במידה וקירות המעטפת שלכם מחופים בפסיפס ויישנה חדירת רטיבות לתוך קירות הפנים שבביתכם, מומלץ לערוך בירור עם יתר השכנים על מנת לבחון את ממדי התפשטותה.

ייתכן ומדובר בבעיה נקודתית, אך יתכן גם שמדובר בבעיה קיצונית שהספיקה להתפשט גם אל חדר המדרגות. בנסיבות הללו מומלץ להיוועץ באנשי מקצוע מתחום האיטום לצורך הערכת ממדי הנזק ומתן פתרונות שונים לאיטום בהתאם לממדי הנזק.

מפרט לשיקום פסיפס בסנפלינג
במידה והערכת ממדי הנזק נערכת על ידי חברה מקצועית, היא נעשית לרוב על ידי הסתייעות באנשי סנפלינג לצורך בחינת הליקויים מקרוב ואומדן מדויק ויסודי יותר של הנזק.

תהליך העבודה מעל לקירות פסיפס דורש תחילה את יישום השלבים המקובלים לשיקום מבנים, בטרם ביצוע עבודות הפסיפס. התהליך הנו רב שלבי ותחילתו בפירוק חלקי הפסיפס, הבטון והטיח הרופפים. השלבים הבאים מורכבים מחשיפת ברזלי הזיון החלודים וסיתות סביב כל היקפם, כשלאחר מכן מנקים את החלודה מעל לברזלים באמצעים מכניים ובמידת הצורך גם מחליפים או מרתכים את הברזלים פגומים.

בשלבים הבאים מצפים את הברזלים בחומר המגן מפני חלודה, ומבטנים בעזרת חומר צמנטי המיועד לשיקום בטונים, תוך החלקת התיקון למניעת עקמומיות.

רק בתום התהליך ניתן לצפות את האזור בפסיפס חדש ולבצע רובה במרווחים שבין האריחים. חברות רבות נוהגות כיום לבצע את שיקום הפסיפס בשיטת הסנפלינג. חשוב להדגיש שהן העבודות בתחום שיקום המבנים והן עבודות באמצעות שימוש בסנפלינג דורשות הסמכות ואישורים מטעם משרד התמ”ת, ומומלץ לבצע את ההתקשרות לצורך ביצוע הפרויקט עם חברה מורשת בלבד.