תיקון מרזבים בסנפלינג

תיקון מרזבים בסנפלינג: תפקידם וחשיבותם של המרזבים
אנשים רבים סובלים בימי החורף מרטיבויות מהגג או מקירות החוץ וסבורים שמדובר בבעיית איטום של הגג או המעטפת, אך במקרים רבים הרטיבות נובעת מבעיה במרזב.

מטרתם של המרזבים היא לנקז את מי הגשמים ולהזרימם באופן מבוקר אל הקרקע, על מנת למנוע את הצטברותם בגג לכדי שלוליות והובלה לרטיבויות ולנזקים נוספים לתשתית וליסודותיו של המבנה. כמו בתחומים רבים נוספים בישראל, ישנם תמיד כאלו המנסים לחסוך בעלויות ולתקן את המרזבים בכוחות עצמם בשיטת “עשה זאת בעצמך”, אך היות ומדובר בעבודה בגובה ומסוכנת מאוד, מומלץ להסתייע בחברה מקצועית המתמחה בתיקון מרזבים בסנפלינג ובעלת ניסיון בתחום.

המרזבים נחלקים לשני סוגים שהם מרזבים חיצוניים ומרזבים פנימיים. במרבית מן הבניינים החדשים מותקנים כיום המרזבים הפנימיים, העשויים מבטון בתוך חלל הקירות ומצופים מבפנים בחומרים שונים.

הסיבות השכיחות לליקויים במרזבים
המרזבים החיצוניים היו מקובלים מאוד בעבר, אך היו עשויים מברזל והתאפיינו בבלאי מואץ והחלדה. כיום, המרזבים החיצוניים עשויים מחומרי גלם שונים כמו אלומיניום, פח מגולוון, פלסטיק או נחושת, וניתן לבחור את הסוג המתאים בהתאם לשיקול התקציבי וההעדפה אסתטית.

ליקוי במרזבים עלול להיגרם בעקבות סתימה שנגרמה מלכלוך שנצטבר, בוץ, עלים, חפצים שהושלכו וקני ציפורים. במקרים אחרים עלול הנזק להיגרם מנזילה מהמרזב בעקבות סדק, שבר או עיקום, ולעתים ישנם גם מצבים של חיבורים שנהרסו או חיבורים שהותקנו בצורה בלתי תקנית, ועולה הצורך בחיבור מחדש למניעת השתחררותם ונפילתם.

על מנת למנוע נזקים מצטברים והוצאות מיותרות, מומלץ לבדוק את המרזבים אחת לשנה לפני בוא החורף, ולתקן אותם במידת הצורך. תחזוקה נכונה על בסיס קבוע תזכה אתכם ב”שקט תעשייתי” ותחסוך לכם עלויות יקרות הרבה יותר לתיקונם או להחלפתם.

תיקון מרזבים בשיטת הסנפלינג
יתרונם הבולט של המרזבים הפנימיים נעוץ בבלאי הנמוך ואורך החיים הגבוה שלהם, היות והם אינם חשופים לשמש, לרוח ופגעי מזג האוויר. עם זאת, חסרונם הגדול נעוץ בעובדה שבמידה והם מתקלקלים, במרבית מהמקרים יעלה הצורך בהתקנת מרזב חדש גלוי וחיצוני.

אחת החלופות נוספות לפתרון הבעיה כוללות את השחלתו של צינור בקוטר קטן יותר בתוך המרזב הקיים, אך החיסרון בשיטה זו נעוץ בכך שספיקת המים אשר תזרום דרך הצינור החדש תהיה נמוכה יותר וקיים חשש להצפה במקרה של שיטפון.

קיימות כיום גם טכניקות מתקדמות וחדישות לאיטום המרזב הקיים בציפויים פנימיים, אך מדובר בשיטות שעלולות להתברר כיקרות יותר מהתקנת מרזב חיצוני חדש. כאמור, השיטה המקובלת ביותר לתיקון מרזבים היא שיטת הסנפלינג, היות והיא מייעלת את העבודה, ומאפשרת לאנשי המקצוע נגישות לכול האזורים על פני מעטפת הבניין ולתקן או להחליף את חלקי המרזב שבהם נתגלתה הבעיה.